Турки для кави
Виробник: Korkmaz (Турция)
Виробник: Ardesto (КНР)
Виробник: Kamille (Польша)
Виробник: Ardesto (КНР)
Виробник: Ardesto (КНР)
Виробник: Ardesto (КНР)
Виробник: Ardesto (КНР)
Виробник: Ardesto (КНР)
Виробник: Ardesto (КНР)
Виробник: Ardesto (КНР)
Виробник: Ardesto (КНР)
Кава, зварений в турці або джезві, завжди найсмачніший і ароматний. Тому такий спосіб приготування до сих пір дуже затребуваний, незважаючи на великий асортимент сучасних кава-машин.
Турки для кави використовувалися ще багато століть тому, і у кожного народу є свої секретні рецепти. Їх головною особливістю є конусоподібна форма. Саме за рахунок цього кавова гуща, замість того щоб підніматися разом з піною, плавно сповзає на дно. Ефірні масла і аромат залишаються всередині за рахунок вузького горлечка, а широке капсульне дно дозволяє нагріти турку і її вміст швидко і рівномірно.
В інтернет-магазині "Подушка" представлені турки для кави на будь-який смак і бюджет. Вивчивши чим вони відрізняються один від одного і визначившись зі своїми очікуваннями, ви зможете зробити правильний вибір!
Види турків і їх особливості
В основному турки для кави мають однакову форму, в тому числі форму ручки. Основна відмінність між різними моделями полягає в матеріалі виготовлення. Сьогодні розрізняють наступні:
- Мідні - такі джезви міцні та довговічні, відрізняються високою теплопровідністю, рівномірно нагріваються.
- Алюмінієві - турка для кави з цього матеріалу швидко нагрівається і швидко остигає. За своїми характеристиками вона поступається мідної, зате точно стане в нагоді в поході. Вона трохи важить, міцна і недорога.
- Турки з латуні виглядають презентабельно, довго служать і дуже міцні. Напій повільно прогрівається. Але важливо, щоб турка була з з антипригарним покриттям, за яким стоїть правильно доглядати.
- Кавова турка з нержавіючої сталі теж дуже міцна. Вона стійка до корозії, а також володіє феромагнітними властивостями.
Як вибрати турку
Крім матеріалу, є ще кілька критеріїв, які допоможуть вам зробити правильний вибір. В першу чергу це обсяг. Віддайте перевагу турці 100-150 мл. Звичайно, є вироби і більше, на випадок якщо ви будете варити каву на велику компанію. Ручка повинна бути довгою і розташованої під кутом. Незалежно від того, сталева або мідна турка вам сподобалася, важливо, щоб вона була гарної якості. Не повинно бути ніяких тріщин і пошкодження покриття.
Початківцям кавовари краще купити турку з шийкою у вигляді воронки, яке не дасть напою втекти на плиту.
Асортимент "Подушки" досить різноманітний, тут можна навіть знайти турку для індукційних плит. Отфильтровав усі товари по потрібним критеріям, ви без зусиль підберете підходящу джезву собі або на подарунок!