Ємності для зберігання продуктів
Виробник: S&T (Украина)
Виробник: LiMaSo (Украина)
Виробник: Luminarc (Франция)
Виробник: Kamille (Польша)
Виробник: LiMaSo (Украина)
Виробник: MAESTRO (КНР)
Виробник: Zeller (Германия)
Виробник: Фрекен БОК (Украина)
Виробник: MAESTRO (КНР)
Виробник: Pasabahce (Турция)
Виробник: Limited Edition (КНР)
Виробник: MAESTRO (КНР)
Виробник: Kamille (Польша)
Виробник: MAESTRO (КНР)
Виробник: Lefard (Украина)
Виробник: MAESTRO (КНР)
Виробник: Kamille (Польша)
Виробник: Kamille (Польша)
Виробник: MAESTRO (КНР)
Виробник: Westmark (Германия)
Виробник: Kamille (Польша)
Виробник: MAESTRO (КНР)
Виробник: Bager (Турция)
Виробник: Curver (Польша)
Виробник: Bordallo Pinheiro (Португалия)
Виробник: MAESTRO (КНР)
Виробник: MAESTRO (КНР)
Виробник: Westmark (Германия)
Виробник: Luminarc (Франция)
Посуд для зберігання продуктів: як вибрати?
Розсипана мука в шафці, громіздкі каструлі в холодильнику, обід з собою в баночці, спеції в пакетиках - це все так неестетично і не зручно.
Кожна господиня мріє про красу і затишок у своїй кухні, починаючи від шафок і закінчуючи холодильником.
Тому в цій статті ми приділимо особливу увагу -Ємність для зберігання.
Для чого їх використовують:
- ємності для зберігання сипучих;
- ємності для зберігання в холодильнику і морозилці;
- ємності для обідів;
- ємності для чаю, кави;
- ємності для спецій;
- хлібниці.
Які існують:
- пластикові;
- метал;
- Скло;
- дерево;
- кераміка.
Пластикові контейнери:
міцні, витримують і холод морозилки, і розігрів в мікрохвильовці. У пластикових контейнерах можна зберігати практично будь-які продукти.
Але купуючи такі контейнери, ви повинні бути уважні, не всі вони підходять для зберігання продуктів, так як пластмаса містить небезпечну речовину меланін, дуже шкідливий для здоров'я. При покупці віддавайте перевагу відомим брендам, так як вони 100% проходять сертифікацію, краще трохи переплатити, ніж підірвати здоров'я.
Металеві контейнери:
прихильникам лаконічного стилю припадуть до душі контейнери з нержавіючої сталі. Це онуки тих самих баночок в горошок, що двадцять років тому були дефіцитом. Нержавіюча сталь не схильна до корозії, тому в таких контейнерах можна довго зберігати будь-які продукти, особливо сухі. Що ж стосується зберігання вологих продуктів, то вони не підходять у страви може з'явитися металевий присмак. Тому використовуйте контейнери з нержавіючої сталі для зберігання круп, цукру і борошна.
Скляні контейнери:
абсолютно безпечні і гігієнічні, тому вони стають все більш популярними. Ви бачите все, що в них зберігається, їх можна мити в посудомийній машині і зберігати в холодильнику.
Єдиний їхній недолік - крихкість. І ще - скляні контейнери не можна відразу з холодильника ставити в мікрохвильову піч, вони там лопаються.
Ще один вид зручних скляних контейнерів - це банки з щільно закриваються кришками. Вони бувають як маленького обсягу, 200-300 мл, так і великими, до 1,5 л. Такі контейнери гарні для зберігання продуктів, швидко всмоктують сторонні запахи і втрачають свій аромат, а також продуктів, що набирають вологу з повітря. У банках з щільно закриваються кришками зручно зберігати чай, кава, спеції, лимонну кислоту, цукрову пудру, крохмаль.
Дерев'яні ємності - використовують для зберігання круп і сухих сипучих сумішей. Це можуть бути також прянощі, сіль, цукор. У зв'язку з тим, що дерево не терпить вологи його потрібно зберігати в сухому і теплому місці, як ви вже самі розумієте, холодильник зовсім не підходить для цих цілей. Але, незважаючи на цей недолік, дерев'яна тара продовжує залишатися популярною, оскільки дерево - це натуральний екологічно чистий матеріал.